Fitness & Budo Shop - Sportvoeding, Vechtsport

Gepubliceerd okt. 01, 21
8 min read

Thuissport & Thuisfitness Specialist!

Run Op Fitnessartikelen: Hoe Blijf Je Fit?Dumbbells En Kettlebells - Trainingsapparatuur - Fitness

Fitnessgewichten Koop Je Online

Fitnesstoestellen Kopen & Fitnessartikelen Voor Thuis6kg Kettlebell

Wat is de beste kettlebell?
Voor beenoefeningen start je als man het meest effectief met een kettlebell van 20 kg en als vrouw start je met 16 kg. Kies als man bijvoorbeeld voor kettlebells met gewicht 16, 20 en 24 kg voor het trainen van je benen. Zo werk je in stappen aan je sportdoelen, zonder dat je oefeningen te simpel worden.

Hoe doe je een goede kettlebell swing?
Kettlebell Swing
Zet je voeten op heupbreedte en buig licht door je knieën.
Je bovenlichaam buigt iets naar voor en houd je rug goed recht.
Duw dan vanuit je heupen naar voor terwijl je de kettlebell naar voor swingt.
Breng het gewicht in dezelfde swing naar beneden.

Is kettlebell en krachttraining?
Met de kettlebell kun je cardio- en krachttraining combineren en uitvoeren volgens het HIIT principe. De kettlebell is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen qua gewicht. Dit maakt dat de kettlebell een geschikt trainingsmiddel is voor iedereen met een bepaalde basis gezondheid.

Wat kun je trainen met dumbells?
Dumbbell Bench Press. Spiergroepen. De Dumbbell Bench Press is de meest bekende dumbbell oefening voor je borst.
One Arm Dumbbell Row. Spiergroepen.
Dumbbell Biceps Curl. Spiergroepen.
Dumbbell Shoulder Press. Spiergroepen.
Dumbbell Lunges. Spiergroepen.

Hoe kun je buikvet verminderen?
Wat moet je doen om buikvet te verbranden?
Eet veel plantaardige producten zoals fruit, groenten en volkoren graanproducten.
Drink veel water.
Begin de dag goed met een gezond ontbijt.
Eet veel eiwitten.
Stop met het eten van snelle suikers zoals koek, snoep, chocolade, maar ook witbrood, witte pasta en patat.

Welke oefeningen moet je doen voor een sixpack?
Six-pack trainen: 10 beste buikspieroefeningen voor een zichtbare 6-pack
De 10 beste oefeningen voor thuis.
Oefening 2 : De AB Wheel.
Oefening 4 Gedraaide crunch.
Oefening 5 : Buikspieroefening met een fitnessbal.
Oefening 6 : De V-Up.
Oefening 7 : De plank.
Oefening 8 : De pulse up.
Oefening 9 : De crunch trainer.

Kan je alles trainen met dumbells?
Dumbbell oefeningen rug
Dumbbells zijn zeer geschikt om de rug mee te trainen. Veel mensen hebben een dominante kant . Wanneer je met een barbell traint, doet de dominante kant meer werk waardoor er een onbalans kan ontstaan. Door met dumbbells te trainen, voorkom je dit probleem.

Waarom trainen met elastiek?
Waarom zou je elastieken gebruiken in je training? Elastieken kunnen ervoor zorgen dat je het maximale effect uit een oefening haalt. De kracht die je spieren kunnen leveren tijdens een beweging komt niet altijd overeen met de kracht die een beweging vraagt om uit te voeren.


Bodyweight Training

Oké. We snappen je. Als ‘groentje’ de gym binnen lopen in een ruimte vol gespierde fitness fanatiekelingen die met gigantische gewichten lopen te slingeren alsof het niets is kan erg intimiderend overkomen. Voor je al wilt opgeven voordat je begonnen bent: geen nood. We hebben in dit artikel enkele basistechnieken voor je samengesteld.

Stap 1 De eerste stap voor beginners is vorm. Leren hoe je oefeningen correct uitvoert is de basis van alles (bodyweight training). Neem deze stap heel serieus als je in de toekomst geen problemen wilt krijgen. Wij raden aan dat je ofwel eerst gebruikt maakt van één van de gratis krachttraining schema’s of een afspraak maakt met een personal trainer - ab wheel.

Het is heel belangrijk dat je naar de gym komt met een doelgericht plan. “Wie zich vergeet voor te bereiden. Bereid zich voor om vergeten te worden.” Stap 2 Wat is stap 2 vraag je? Het kiezen van de juiste gewichten! Hier is dé manier om er achter te komen welke gewichten je moet kiezen én of je gewichten te licht of te zwaar zijn (ab wheel).

Fitness Dumbbells - Fitnessapparaat Sport En Fitness

Heb je een schouderblessure gehad? Dan kan je het best aan de slag met dumbells voor schouders en borst - sports winkels. Omdat het meer van je lichaam vergt om deze oefening te controleren gebruik je namelijk meer spieren. De barbell kan je vervolgens gebruiken voor squats of deadlifts. 3. Denk aan deze simpele regel: Gebruik zowel een lichte als een zwaardere set dumbells tijdens je workout.

4. balance board (sports winkels). Doe de dumbbell test Om er achter te komen welke maat van dumbbells geschikt zijn voor jou kan je een simpele test doen die een bicep curl bevat. Het gewicht van deze oefening zal het gewicht van ongeveer elke dumbbell oefening die je doet bepalen. Hoe doe ik de dumbbell test? Voor vrouwen raden we aan te starten met een set van 2,5-5 kg en mannen 5- 10 kg.

Handen zijn dicht tegen de heupen met je handpalmen vooruit. Je schouders en ellebogen hou je strak tegen een muur. Vervolgens til je de gewichten omhoog in een bicep curl. Dit zonder je bovenarmen te bewegen tot de dumbbells op schouderhoogte zijn. Ga dan over naar het verlagen ervan. Kies voor 14-22 herhalingen waarbij de perfecte vorm altijd je focus is.

6kg Kettlebell

Als je makkelijk voorbij 22 reps komt, ga dan voor een set die 2,5 kg zwaarder is. Opgelet: Deze oefening bepaald je lichtere set gewichten. Om je zwaardere set gewichten te bepalen gebruik je 5 kg zwaarder. 5. Perfectioneer je vorm Het geheim van efficiënte en veilige spieropbouw is simpel: Zorg dat je ten alle tijden een solide vorm hebt.Andersom geld hetzelfde. Als het te makkelijk is, dan verhoog je onmiddellijk - bodyweight training. Ga voor : 4 sets van 6 herhalingen als je zwaar lift 4 sets van 15 herhalingen als je lichter lift Stap 3 Nu je beter weet hoe je de juiste gewichten moet kiezen, zul je gaan merken dat naarmate je meer traint de gewichten die je nu als ‘zwaar’ ervaart steeds lichter zullen aanvoelen.

5 kilo per keer. Om je alvast op weg te helpen bespreken we hieronder dé drie absolute krachttraining oefeningen welke elke krachttrainer met regelmaat zou moeten uitvoeren tijdens een trainingssessie: Oefening 1: Squat Begin met lichaamsgewicht. Je tenen wijzen recht naar voren of, als dat beter voelt, lichtjes naar buiten (fitness nl).

Sports Fitnesswinkel

Tijdens deze beweging is het belangrijk dat je knieën over je tenen bewegen en dat je jouw schouders en borst rechtop houdt. Op het laagste punt van de squat duw je jezelf terug omhoog door je hielen. Ga liggen op een bank en pak de lange halter vast met de handen iets verder dan schouderbreedte uit elkaar.

Til de halter rustig weer naar boven terwijl je uitademt. Bij deze oefening train je de groste borstspier, de kleine borstspier, de triceps, de deltaspier, de zaagspieren en de haakarmspier. Valt je vorm weg? Verminder het gewicht en werk aan je vorm! Ga zitten met de halters in de handen achter de nek - fitness nl.

Adem in als je de armen weer buigt. Het is belangrijk om de buikspieren goed aan te spannen om de rug niet te veel te belasten. TIP: voeg een schouder flexibiliteit oefening toe in je opwarming om het optimale uit deze oefening te halen. Wat heb ik nodig om te beginnen met trainen? Hieronder laten wij je enkele producten zien die – naast een sportschool abonnement – óf een absolute vereiste zijn óf simpelweg heel gunstig zijn voor iedereen die begint met trainen.

Opdruksteunen

Halters Een dumbbell set, oftewel halters, zijn een absolute vereiste voor het beginnen met trainen. De meeste oefeningen in het bovenstaande schema maken gebruik van dumbbells. Deze makkelijk verstelbare gewichtset is ideaal voor zowel mannen én vrouwen. Fitness Handschoenen Training gloves, oftewel fitness handschoenen zijn een goede optie voor zowel mannen en vrouwen die serieus trainen en hun handen hierbij goed willen beschermen.

Optrekstang De optrekstang van Iron Gym is een must-have voor krachttrainers die hun rugspieren én armen serieus willen trainen - ab wheel. Je kunt het gemakkelijk aan je deuropening monteren om vervolgens thuis op je gemak pull-ups en chin-ups te beoefenen. Whey Protein Wei-proteïnen staat bekend als het #1 voedingssupplement over de hele wereld.

Het is een ideale bron van eiwitten, wat hoog nodig is voor iedere krachttrainer - sports winkels.

Sportwinkels - Gewichten Kopen?

Fitnessapparatuur En Gewichten Online BestellenFitness

Hoe begin ik met krachttraining? Hoe begin ik met krachttraining? Ik weet nog goed toen ik zelf begon met krachttraining. Zo’n gevoel van dat je geen idee hebt wat je aan het doen bent en absoluut niet in het krachthonk thuishoort. Dat iedereen je aanstaart en dat je nog voordat je met oefening 1 bent begonnen, alweer omgekeerd bent en niet snel genoeg weer veilig thuis kan zijn.

Met deze blog probeer ik je tips te geven zodat je met een ander gevoel kan beginnen met krachttraining. Want als je net begint met fitness, zal je merken dat er héél veel over gezegd en geschreven wordt - plyobox. En iedereen heeft een mening erover en vindt wat anders. Ze weten allemaal wat het beste is en dat hun manier ‘dé manier is’.

En vervelend zelfs. Want als iedereen wat anders zegt, hoe weet je dan nog waar je moet beginnen. En dan kom ik ook nog met zo’n blog aan. I know, I know. Maar toch besloten om deze blog te maken, omdat ik deze vraag heel vaak krijg en zelf ook wel had gewild dat ik dit had geweten toen ik met krachttraining begon.

Fitnessartikelen Kopen?

Sports ShopFitness Specialist Sinds 2001

#tip 1. Stel je doel(en) vast Waarom wil je beginnen met krachttraining? Wil je misschien afvallen, een meer getoned lichaam met meer spierdefinitie (zichtbare lijnen) of wil je juist sterker worden en spieren opbouwen? En als je bijvoorbeeld alleen conditie wilt opbouwen of een marathon wilt kunnen lopen, dan kun je beter voor cardio kiezen in plaats van krachttraining.

#tip 2. Maak een plan (+ schema) Heb je je doel bepaald? Mooi, dan kun je nu een plan gaan maken. Hoevaak per week wil je gaan trainen? En op welke dagen? Naar mijn mening werkt consistentie het beste. Dus een vast aantal keer per week en het liefst ook op vaste dagen/tijden - opdruksteunen.


Meer van Kunststof

Navigation

Home

Latest Posts

Droogtrainen - Cutten, Hoe Doe Je Dat?

Published Nov 16, 21
7 min read

Gorillasports - The Heart Of Sport

Published Nov 15, 21
6 min read